»Mami kuha najboljše« in jagodna rulada
Tokrat
me je navdihnila risbica, ki mi jo je podarila moja hči Ela. »Mami kuha
najboljše« je izvirna, kreativna in iz srca narisana naša družina. Ela uživa,
ko sodeluje pri projektu »dober dogodek«, za kar sem ji hvaležna. Najbolj všeč ji je, ko je njena ideja
sprejeta.
Zelo zanimivo mi je, ko pomislim, koliko daril sta mi
poklonila otroka, pa me še nikoli nista prosila za denar, da bi jih kupila
v trgovini. Njuna darila so preprosta in nastanejo spontano. Sedeta za mizo in začneta risati,
gresta na vrt in nabereta rožice, pripravita moj najljubši napitek, me močno
objameta … S svojo ustvarjalnostjo me vsakič posebej povsem raznežita. Pri
otroku ni pomemben čas ali namen za darilo, temveč hvaležnost, ki jo začuti
v trenutku ali pozornosti, ki jo želi od tebe.
V kateri točki življenja nam začne primanjkovati časa in
postane edino darilo, ki nam pade na pamet neka malenkost, ki jo moraš kupiti v
trgovini. Ko odrasteš? Želim si, da bi mi otroka vedno risala risbice, mi
prinašala rože in me močno objemala. Darilo, za katerega si vzameta
čas in je plod njunega dela, je zame najbolj vredno in otroci to vedo ne da bi jih o
tem bilo potrebno poučiti.
Ko
dobim darilo v dar se ne čutim dolžno, da moram ob priložnosti vrniti gesto. A
kadar me posebej osreči, kot me je Ela s svojo risbico, se rade volje potrudim
in jo vrnem.
Počakala
sem na pravi trenutek, kot je bilo to nedeljo. Namreč pripravila sem
jagodno rulado posebej za Elo in njeno risbico. Spodaj si lahko preberete
recept. Pravi, da tako rulado lahko še večkrat ponovim.
Namesto,
da darilo kupite, si vzemite čas in podarite
nekaj svojega. Prikličite otroka v sebi in ustvarjalnost bo privrela na dan.
Lahko pa si pomagate z mojo in Elino idejo o darilu in si naredite umetniško
sladek »dober dogodek«, tako kot sva si ga midve.
Maja
................................................
Obvezni pripomočki:
pečica, posoda za stepanje, stepalnik, pladenj, peki papir.
Sestavine za rulado:
100 g bele moke
100 g kristalnega sladkorja
1 vrečka vaniljevega sladkorja
5 jajc
Nadev:
500 g skute
0,5 l sladke smetane
500 g jagod
sladkor
sok limone
1. KORAK:
Najprej ločimo
beljake od rumenjakov. Beljake trdo stepemo skupaj s kristalnim sladkorjem in
vaniljevim sladkorjem. Nato stepemo rumenjake. Stepene rumenjake in beljakov
sneg zmešamo skupaj ter počasi dodajamo moko, da dobimo zmes, kot je na sliki.
2. KORAK
Zmes vlijemo na pladenj in damo v pečico na 200 °C, 20 minut.
3. KORAK
Pripravimo nadev. Stepemo sladko smetano, dodamo skuto, sladkor po okusu ter limonin sok. Zmes razmažemo po biskvitnem testu. Dodamo narezane jagode, po želji lahko še sladkamo. Oblikujemo rulado.
4. KORAK
Rulada kot na sliki.
................................................
Srečno!
...obožujem tvoj blog. Zakja? Ker je kombinacija vsega kar v življenju dejansko nekaj pomeni, družine, pozitivnih misli in izvirnih idej, kako lahko preživimo kakovostni čas s tisimi, ki jih imamo najraje. Vsi recepti pa so kot češnja na vrhu smetane, dodatno darilo. Kar tako naprej in še na mnoge prispevke, ki nas bodo razveseljevali. Maja, BRAVO!!!
OdgovoriIzbrišiUživam v pisanju bloga, zato sem še posebej vesela take pohvale. Hvala.☺
OdgovoriIzbriši